Bahan-bahan:
2 ekor ikan cencaru - dibersihkan dan belah bahagian belakang.
Ikan Cencaru Belah Belakang
Bahan untuk tumbuk :
4 biji cili merah
3 bawang merah
2 cm belacan
Cara-caranya
1. Ikan cencaru dibersihkan dan dibelah belakangnya.
2. Lumur ikan dengan garam dan kunyit
3. Sumbatkan cili yang ditumbuk tadi dibahagian belahan belakang ikan.
4. Panaskan 2 cawan minyak dan goreng dengan api sederhana semasa mengoreng
5. Goreng hingga garing, kemudian angkat dan toskan minyaknya....
Dah siap, jemput makan........
Kat rumah mas, kalau masak ikan ni, nanti en. Suami & Alya akan gaulkan nasi dengan minyak baki goreng ikan tadi.. memang sedap la, sebab minyak tu dah rasa pedas, masin dan masamnya....
Kalau untuk kesihatan memang tak elok sebab kole semua tu, tapi sekali sekala tak pa kot .........
Kalau untuk kesihatan memang tak elok sebab kole semua tu, tapi sekali sekala tak pa kot .........
No comments:
Post a Comment